Застосування сучасних технологій дистанційного навчання - Макаренко, М. Б. (ТОВ «Друкарня Мадрид», 2024)
Особливостями використання сучасних технологій дистанційної освіти є: надання доступу до освіти широкому колу осіб незалежно від місцеперебування, забезпечення гнучкості та індивідуалізації навчального процесу, підвищення якості навчання за рахунок використання інтерактивних методів та інноваційних інструментів. Саме дистанційні технології дозволяють створювати структуровані та ефективні навчальні матеріали, сприяють розвитку навичок самостійної роботи та відповідальності за власний навчальний процес здобувачами, а також розширюють можливості формування власної навчальної траєкторії, здійснення процесів співпраці та обміну знаннями між студентами та викладачами у віртуальному середовищі.
Keywords: доступ до освіти; дистанційна технологія