Методи, системи і засоби інформації з гарантованим рівнем стійкості та підвищеною швидкодією - Халімов, Г. З.; Гріненко, Т. О. (My University, 2017)
У звіті містяться узагальнені результати виконання третього етапу НДР «Методи, системи і засоби криптографічного захисту інформації з гарантованим рівнем стійкості та підвищеною швидкодією»: - розробка математичних моделей проведення ефективних криптоаналітичних атак на основі таблиць передобчислень (із застосуванням точок розрізнення, rainbow та fuzzy-rainbow) на симетричні криптопримітиви успадкованого рівня стійкості й обґрунтування параметрів перспективних алгоритмів; - розробка методу порівняння високорівневих конструкцій симетричних блокових шифрів на основі ланцюга фейстеля, схеми лей-мессі і SPN-структури з відповідною кількістю раундів для оцінки ефективності основних конструкцій, та обґрунтування вибору структури перспективного алгоритму шифрування - вдосконалення методів синтезу ефективних в реалізації схем генерації циклових ключів симетричних блокових шифрів для захисту від атак на зв‘язаних ключах; - вдосконалення методів оцінки стійкості Симетричних блокових шифрів до диференціального криптоаналізу, до атак усічених та нездійсненних диференціалів; - розробка методів побудови криптосистем над групами; - розробка методів побудови криптоперетворень та оцінка стійкості на основі обчислень над функціональними полями проективних різноманіть.
Keywords: криптоаналітичні атаки; алгоритм шифрування; стійкость блокових шифрів; захист інформації; алгебричні методи криптоаналізу