Проектування розподіленої бази даних системи надання електронних адміністративних послуг - Білова, Т. Г. (My University, 2019)
Сформульовано постановку задачі проектування розподіленої бази даних системи надання електронних адміністративних послуг. Запропоновано формальний опис постановки задачі проектування розподіленої бази даних як перетворення моделей послуг в глобальну схему з урахуванням гетерогенності системи. Розглянуто особливості методів обробки даних розподіленій базі даних. Розроблено лінійний адитивний критерій ефективності проектування і якості надання послуг. The formulation of the task of designing a distributed database of the system of electronic administrative services is formulated. A formal description of the task of designing a distributed database as a transformation of service models into a global scheme taking into account the heterogeneity of the system is offered. Features of data processing methods of distributed database are considered. A linear additive criterion of design efficiency and quality of service delivery is developed.
Keywords: Розподілена база даних; електронні адміністративні послуги; гетерогенна система; концептуальна схема; інтеграція локальних схем