Роль прототипування у зменшенні ризиків при розробці вебпроєкту - Крячко, М.; Чеботарьова, І. (ХНЕУ, 2026)
Прототипування є одним із ключових етапів розробки вебпроєктів, оскільки забезпечує ранню візуалізацію структури, навігації та логіки взаємодії з інтерфейсом ще до етапу програмної реалізації. Прототип виступає проміжною моделлю майбутнього продукту, яка дає змогу узгодити вимоги, уточнити склад функцій та оцінити користувацькі сценарії на основі наочного представлення. На практиці це формує спільне розуміння між замовником і командою, зменшує невизначеність та підвищує керованість проєкту, адже більшість критичних рішень приймаються до старту трудомісткої розробки.
Keywords: прототипування; розробка вебпроєктів