Розроблення системи підтримки прийняття рішень при проєктуванні комп’ютерно-інтегрованих виробничих процесів - Здорик, Н. В. (My University, 2022)
Об’єкт дослідження – комп’ютерно-інтегровані виробничі процеси. Предмет дослідження – процес підтримки прийняття рішень при проєктуванні комп’ютерно-інтегрованих виробничих процесів. Мета кваліфікаційної роботи – підвищення ефективності варіантів побудови комп’ютерно-інтегрованих виробничих процесів за рахунок розробки компонентів системи підтримки прийняття багатокритеріальних рішень. Методи дослідження – системний підхід, методи багатокритеріального оцінювання і вибору, аналізу ієрархії, блокової нормалізації критеріїв, адитивної згортки, сучасні інформаційні технології. Для підтримки прийняття проєктних рішень запропоновано комбінування методів аналізу ієрархії та блочної нормалізації критеріїв, розроблено алгоритми та, з використанням мови програмування С# в середовищі програмування .NET, відповідне програмне забезпечення. Розроблені компоненти системи можуть застосовуватися на підприємствах і в організаціях, в яких вирішуються задачі проєктування чи реінжинірингу виробничих процесів. Їх практичне використання за рахунок використання комбінації методів підтримки прийняття багатокритеріальних рішень дозволить підвищувати ефективність варіантів побудови виробничих процесів. Отримані результати апробовані на 3-х міжнародних науково-практичних конференціях.
Keywords: багатокритеріальна оптимізація; блокова нормалізація; виробничий процес; згортка критеріїв; підтримка прийняття рішень