Програмно-апаратна система виявлення патологій на ЕКГ - Шиленко, М. П. (My University, 2025)
Метою кваліфікаційної роботи є реалізація програмно-апаратної системи зчитування, фільтрації та аналізу електрокардіографічного сигналу. У ході виконання кваліфікаційної роботи було розглянуто розробку системи для збору, обробки та первинного аналізу електрокардіографічного сигналу. На основі мікроконтролера PSoC 5LP розроблено аналоговий вхідний модуль, що відповідає за зчитування та передачу сигналу ЕКГ на комп’ютер. Для комп’ютера було розроблено на мові програмування Python модулі системи, що реалізують процес цифрової фільтрації та пошуку зубців. Цифровий фільтр було синтезовано на основі sinc-функції, що задає імпульсну характеристику, а для уникнення паразитних ефектів було застосовано віконну функцію, зокрема вікно Блекмана. Результати демонструють працездатність модулів запропонованої системи, яка може бути використана як основа для подальших розробок в біомедичній галузі.
Software and Hardware System for Detecting Pathologies on the ECG
Keywords: ЕКГ; цифровий фільтр; автоматичне виявлення зубців; біомедичний сигнал