Розробка прототипу мобільного застосунку з віддаленим збереженням даних - Кутько, К. С. (My University, 2024)
Об’єкт дослідження – використання віддалених серверів для зберігання і обробки інформації, яку генерують та обмінюють користувачі мобільних додатків. Мета роботи – розробити прототип додатку з віддаленим збереженням даних В роботі вирішувалися ключові завдання, пов'язані з розробкою мобільного додатку для управління рецептами та стравами. Порівнювалися та аналізувалися три основних методи збереження даних: локальне збереження на пристрої, власний сервер та віддалений арендований сервер. Аналіз ринку та аналогічних додатків (вайбер, телеграм, інстаграм) дозволив визначити найкращі практики та інноваційні рішення в сфері рецептів та кулінарії. Оптимальний вибір мови програмування Kotlin та архітектури MVVM дозволили створити продуктивний та легко розширюваний додаток. В роботі використано багато бібліотек та фреймворків, таких як Koin для управління залежностями, OkHttp для взаємодії із сервером, та інші, що сприяють покращенню якості та продуктивності коду. Результатом дослідження та розробки є прототип мобільного додатку, який відповідає сучасним вимогам та надає користувачеві можливість ефективно управляти своїми рецептами, а також взаємодіяти з іншими користувачами через віддалене збереження даних.
Keywords: android; месенджер; telegram; mongodb; мобільний додаток