Розробка інформаційно-вимірювального комплексу для обліку витрати електроенергії у багатоквартирному будинку - Павленко, Д. О. (ХНУРЕ, 2022)
Пояснювальна записка складається з п’яти розділів: огляд літератури і постановка задачі проектування, науково-дослідна частина, розроблення, обґрунтування алгоритму та структурної схеми, розробка принципової схеми та вибір елементної бази, розроблення програмного забезпечення. В першому розділі проведений огляд теперішнього рівня техніки в галузі обліку електроенергії. Розібрано принцип роботи та фізичні закони, завдяки яким вдається точно розраховувати спожитий струм. Сформоване завдання проектування. В другому розділі наведена інформація про досліди ефекту Холла, на якому побудовані безпечні датчики постійного або змінного струму. В третьому розділі наведена розробка та обгрунтування схеми алгоритму функціонування системи. На її основі розроблена структурна схема. В четвертому розділі проведений вибір елементної бази. В п’ятому розділі наведена реалізація безперебійного джерела живлення та наведений код, за яким мікроконтролер обробляє отримані з датчика дані та переводить їх в зрозумілі людині.
Keywords: МІКРОКОНТРОЛЕР, СИГНАЛ, ОБРОБКА СИГНАЛУ, ПРОТОКОЛ ПЕРЕДАЧІ СИГНАЛУ, ПРОГРАМУВАННЯ, LCD, ЕФЕКТ ХОЛЛА