Застосування логічних форм функцій вибору у задачах розпізнавання образів - Гороховатський, В. О.; Тарасенко, О. П.; Трохимчук, С. М. (My University, 2020)
У дослідженні вивчається і теоретично обґрунтована можливість застосування апарату логічних форм вибору, що використовується у теорії прийняття рішень, для бінарного подання атрибутів зображень задля скорочення розмірності простору та уніфікації образів. Для цього задіяна методика логічного проектування атрибутів зображення на множину логічних функцій фіксованого виду. Уніфікація вектору атрибутів сприяє стисненню даних. Розвинутий підхід демонструє зв’язок між теоріями прийняття рішень та розпізнавання образів. Наведені конкрет-ні практичні приклади застосування логічних функцій вибору підтверджують працездатність сумісного впровадження цих теорій.
APPLICATION OF LOGIC FORMS OF CHOICE FUNCTIONS IN TASKS OF RECOGNITION OF PATTERNS
Keywords: логічні форми; функція вибору; розпізнавання образів