Дослідження інтуїтивних методів оцінювання змін функціональних вимог у ІТ-проєкті - Міщенко, О. А. (My University, 2025)
Метою магістерської кваліфікаційної роботи є розробка інформаційної технології оцінювання змін функціональних вимог до системи у ІТ-проєкті створення ІС. Об’єктом дослідження в рамках даної роботи є робота «Окресліть масштаби змін» підпроцесу «Формулювання змін» процесу «Управління змінами». Предметом дослідження є методи інтуїтивного оцінювання змін функціональних вимог у ІТ-проєкті. В ході виконання роботи розроблено ансамблевий метод інтуїтивного оцінювання Size Ordering Rule, який вдосконалює існуючі методи інтуїтивного оцінювання. Розроблено також інформаційну технологію оцінювання змін функціональних вимог до інформаційних систем управління підприємствами та організаціями. Проведено практичну апробацію отриманих результатів на прикладі ІТ-проєкту розробки функціональної задачі «Формування та ведення індивідуального плану науково-педагогічного працівника кафедри».
Keywords: запит на зміну; експерт; інтуїтивне оцінювання; метод big/small/uncertain; метод ordering rule; функціональна вимога