Методи підвищення ефективності використання ресурсів в системах хмарних обчислень - Якименко, А. С. (My University, 2024)
Хмарні обчислення є багатообіцяючою платформою для запуску великих програмних систем на основі моделі оплати за використання. У хмарних обчисленнях зниження споживання енергії та забезпечення безпеки для планування робочого процесу є ключовими напрямками досліджень. Основний фокус існуючих алгоритмів, а саме методу рою частинок (particle swarm optimization, PSO), Round Robbin(RR), SJF, Min-Min, Min-Max тощо, є на основі часу виконання та вартості виконання програм. Однак ці алгоритми не змогли адекватно визначити енергоспоживання, використання ресурсів і безпеку в плануванні робочого процесу. Для вирішення цієї проблеми пропонується багатоцільова структура планування. Запропоновано фреймворк, який виконує динамічне планування робочого процесу за допомогою універсальної унікальної ідентифікації — Блейка (UUID-Blake), алгоритмів Manhattan Distance-Partition around (MD-PAM), Linear Scaling-Crow Search Optimization (LS-CSO), Anova-Recurrent Neural Network.
Methods for Increasing the Efficiency of Resource Use in Cloud Computing Systems
Keywords: багаторівневий паралелизм; хмарні платформи; високопродуктивні обчислення; модель паралельних обчислень