Система управління освітленням в середовищі ІоТ - Самодзін, Я. В. (My University, 2025)
Метою кваліфікаційної роботи є розробка системи розумного освітлення. Система базується на інтеграції апаратних компонентів, таких як мікроконтролери ESP32 та STM32F100, датчиків та виконавчіх пристроїв. Для забезпечення надійного зв’язку між пристроями використано технологію LoRa. Система враховує вплив колірної температури світла на циркадні ритми, сприяючи покращенню сну, концентрації та загального самопочуття. Програмна частина системи включає веб-додаток для логування даних, розгорнутий на хмарній платформі Amazon Web Services (AWS). Дані з IoT мережі передаються через LoRa до шлюзу, який надсилає їх до AWS IoT Core для обробки та зберігання. Для реалізації веб-додатку використано сучасні веб-технології, такі як React для фронтенду та Node.js для серверної частини.
Keywords: розумний дім; інтернет речей; бездротовий зв'язок; розумне освітлення