Автоматизація ідентифікації деформацій елементів функціональної електроніки на мікроструктурованих оптичних волокнах - Назаренко, С. В. (My University, 2024)
Метою роботи є підвищення якості мікроструктурованого оптичного волокна за рахунок розробки і використання програмного засобу автоматизації процесу ідентифікації деформацій. Об'єктом розробки є автоматизація технологічного процесу контролю оптико-геометричних параметрів мікроструктурованих оптичних волокон; Предметом розробки є програмний засіб для ідентифікації деформацій мікроструктурованих оптичних волокон. В даній кваліфікаційній роботі було досліджено методи аналізу зображень та визначено оптимальні підходи для ідентифікації дефектів у мікроструктурованих оптичних волокнах. Здійснено аналіз вимог до системи автоматизації та проаналізовано конкурентоспроможні рішення в даній галузі. Розроблено структурну схему автоматизованої системи аналізу, що включає модулі обробки зображень та ідентифікації дефектів. Після аналізу було обрано програмні та апаратні засоби для створення прототипу системи. Визначено оптимальну схему підключення компонентів, що забезпечує надійність та ефективність роботи системи. На наступному етапі було розроблено та налаштовано інтерфейс користувача для зручної роботи із системою. Після успішної реалізації програмних засобів було проведено тестування системи в різних умовах експлуатації. Далі було розроблено цифровий прототип системи та здійснено його тестування з метою виявлення можливих недоліків.
Keywords: оптичне волокно; ідентифікація деформацій елементів; функціональна електроніка