Дослідження методів виявлення сигналів в тепловізійних системах - Дерев’янко, О. В.; Стрілкова, Т. О. (ТОВ «Центр учбової літератури», 2019)
В роботі обговорюються принципи аналізу вихідного масиву даних тепловізійної системи. Спираючись на стохастичний характер корисних та помилкових сигналів, алгоритми обробки засновані на теорії статистичних рішень. Розглядаються різноманітні принципи побудови тепловізійних систем (системні рішення, елементи, датчики). Проведено розрахунки характеристик виявлення корисних сигналів. Запропонований алгоритм дозволив фіксувати розподіл температур об’єктів. У разі змін характеристик сцени, формувати необхідний сигнал вмикання тривоги. Запропонована тепловізійна система завдяки розробленому методу забезпечує безконтактний спосіб виявлення змін положення чи зникнення окремих об’єктів з обраними характеристиками виявлення.
Keywords: обробка сигналів; тепловізійна система; характеристики виявлення