Реєстрація надслабкого випромінювання в системах візуалізації хемілюмінісценції - Стрілкова, Т. О.; Литюга, О.П.; Калмиков, О. С. (Вид-во ПП “ТД Едельвейс і К”, 2020)
У доповіді аналізується можливість використання в якості реєстратора хемілюмінесценції чутливі ПЗЗ матриці. Пропонується алгоритм міжкадрового накопичення та оцінки ймовірнісних характеристик оптичних сигналів, що приймаються. З метою підтвердження ефективності запропонованого алгоритму представлено математичне і комп'ютерне моделювання процесу реєстрації, слабкого оптичного випромінювання. Результати післядетекторної обробки, ґрунтуються на основі статистичних моделей вихідного оптичного випромінювання при візуалізації хемілюмінесценції.
Keywords: хелюмінісценція; надслабке оптичне випромінювання; реєстрація фотонів