Вплив маскуючої флуктуаційної перешкоди на відповідачі запитальних радіотехнічних систем - Баришев, І. В.; Обод, І. І.; Лікаренко, А. І. (Системи озброєння і військова техніка, 2005)
Розглядається вплив маскуючої флуктуаційної перешкоди на декодувальні пристрої відповідачів запитувальних радіотехнічних систем. Проведено аналіз, який показав, що інтервально-часові коди, які застосовуються як запитувальні сигнали (ЗС) запитувальних радіотехнічних систем (РТС), істотно знижують перешкодостійкість розглянутих систем стосовно флуктуаційних перешкод (ФП). Програш у відношенні сигналу до перешкоди зростає зі зростанням значності коду. З метою зменшення такого програшу бажано застосовувати коди з можливою малою кількістю імпульсів. Якщо порівнювати існуючі системи радіолокаційного впізнання, то можна стверджувати, що з погляду перешкодостійкості декодування стосовно флуктуаційної перешкоди застосування двоімпульсного коду більш раціональне.
Keywords: радіотехнічна система; маскуюча перешкода; відповідач; маскуюча флуктуаційна перешкода