Автоматизована система позиціонування маніпулятора із застосуванням оптичної системи робота - Кондратюк, М. В. (My University, 2021)
Об'єкт дослідження – система позиціонування промислового маніпулятора в робочому просторі. Предмет дослідження – метод позиціонування макету маніпулятора із застосування системи комп’ютерного зору. Мета атестаційної роботи – вибір методу визначення координат об’єктів маніпуляції та розробка алгоритмічних і програмних рішень для вирішення задачі використання системи комп’ютерного зору для позиціонування промислового маніпулятора в робочому просторі. Досліджені особливості використання систем комп’ютерного зору на виробництві. Проаналізована конструкцію макету промислового маніпулятора. Розроблена структурна та функціональні схеми системи позиціонування. Розроблена програма для визначення координат об’єктів в робочому просторі та керування макетом маніпулятора. Виконані експериментальні дослідження для підтвердження правильності обраного методу позиціонування маніпулятора. На стороні серверу використовуються такі технології та мови програмування: .Net, мова програмування C#, СУБД MySQL, аналог Open CV – Emgu CV.
Keywords: C#; EMGU CV; MYSQL; MVC; OPENCV; система комп’ютерного зору; промисловий маніпулятор; СУБД