Щодо здійснення господарської діяльності фінансовими компаніями - Савчук, О. О. (Право, 2019)
На сьогоднішньому етапі розвитку національної правової системи спостерігається ряд колізійних питань та прогалин в нормативному регулюванні фінансових компаній. Фінансова компанія за відсутності встановлених з боку регулятора нормативів, є юридичною особою, яка фактично поєднує вклади учасників і високоризикову діяльність. При цьому не забезпечуються її платоспроможність і інтереси кредиторів фінансової компанії при здійсненні наслідків як кредитних операцій, так і інших фінансових послуг. // At the present stage of development of the national legal system, there are a number of conflicting issues and gaps in the regulation of financial companies. A financial company, in the absence of regulations set by the regulator, is a legal entity that actually combines the contributions of participants and high-risk activities. This does not ensure its solvency and the interests of creditors of the financial company in the implementation of the consequences of both credit transactions and other financial services.
Keywords: фінансова установа; кредитна установа; фінансова компанія; позика; кредитні операції; financial institution; credit institution; financial company; loan; credit operations