Програмне моделювання класифікатора зображень на базі критеріїв унікальності та інформативності для структурних ознак - Шевляков, А. С. (My University, 2023)
Об’єтом роботи є методи класифікації зображень з відбором за критеріями унікальності та інформативності структурних ознак. Метою роботи є створення класифікатора для вирішення проблеми швидкого віднесення зображень до класів та їх розпізнавання у системах комп’ютерного зору. За допомогою відбору частини дескрипорів за показниками інформативності та унікальності класифікатор забезпечує швидку та точну класифікацію зображень у реальному часі. Застосовано методи класифікації зображень на підставі опису як множини дескрипторів ключових точок. Відстань Геммінга була використана при порівнянні двох бінарних рядків, а саме бінарних дескриптори ключових точок при зіставленні зображень. Проведено програмне моделювання класифікатора за результатом відбору підмножини інформативних ознак. Результати моделювання на навчальній множині описів зображень підтверджують ефективність розроблених методів класифікації та забезпечують достатній рівень точності.
Keywords: класифікатор зображень; дескриптор; детектор brisk; геммінгова відстань; інформативність