Розробка телеграм-бота для розпізнавання тексту на зображеннях та його конвертування - Гунько, А. С. (My University, 2022)
Об’єктом роботи є набір зображень з текстом. Метою роботи є розробка застосунку для розпізнавання тексту з зображень, ідентифікації мови цього тексту та його озвучення на ідентифікованій мові. Використано метод оптичного розпізнавання тексту. Проведено дослідження за допомогою бібліотек Tess4j для розпізнавання тексту, Polyglot для ідентифікації мови та Gtts для озвучення тексту. У результаті роботи здійснена програмна реалізація системи у вигляді телеграм-боту для розпізнавання тексту з зображень та його конвертації у аудіо та текстовий формати.
Keywords: розпізнавання тексту; розпізнавання тексту з зображень; методи розпізнавання тексту; нейронні мережі; оптичне розпізнавання тексту; телеграм-бот