Фінансові санкції як захід примусу в трудовому праві - Черкасов, О. В. (Право, 2019)
У статті проаналізовано питання застосування штрафів, передбачених для роботодавців за порушення норм законодавства про працю України. Здійснено спробу визначення правової природи штрафів у трудовому праві та встановлення їх співвідношення із відповідальністю у галузі трудового права. Особлива увага приділена значенню фінансових санкцій як специфічних заходів юридичної відповідальності у трудовому праві. // The article analyzes the issue of application of fines provided for employers for violation of labor legislation of Ukraine. An attempt has been made to determine the legal nature of fines in labor law and to establish their relationship with liability in the field of labor law. Particular attention is paid to the importance of financial sanctions as specific measures of legal responsibility in labor law.
Keywords: юридична відповідальність; штраф за порушення трудового законодавства; відповідальність у трудовому праві; заходи відповідальності; заходи примусу; фінансові санкції; legal liability; fine for violation of labor legislation; liability in labor law; liability measures; coercive measures; financial sanctions