Правовий статус учасників національної інноваційної системи, які створюють лікарські засоби - Васильєв, С. В. (Право, 2021)
Наукове дослідження присвячено визначенню правового статусу учасників національної інноваційної системи, які створюють лікарські засоби. Досліджено правовий статус наукових установ, закладів вищої освіти та виробничих підприємств, які здійснюють розробку нових лікарських засобів. Організаційно-правовою формою розробників лікарських засобів є підприємства, установи та господарські товариства. Запропоновано визначення «інноваційної фармацевтичної організації» та «розробника лікарських засобів». Визначено ключові ознаки інноваційності фармацевтичної організації. // Scientific research is devoted to the definition of the legal status of participants in the national innovation system that creates medicines. The legal status of scientific institutions, higher education institutions and production enterprises that are developing new medicines are investigated. The organizational and legal form of manufacturers of medicines is enterprises, institutions and business associations. The definition of "innovative pharmaceutical organization" and "developer of medicinal products" is proposed. The key signs of innovation of the pharmaceutical organization are determined.
Keywords: лікарський засіб; інноваційна система; правовий статус; medicinal product; innovation system; legal status