Інтерактивний радіоелектронний пристрій для тренувань у стрільбі - Карташов, В. М.; Сідоров, Г. І.; Колендовська, М. М.; Сергієнко, О. Ю.; Солодов, В. Д.; Харченко, Д. М. (My University, 2020)
Інтерактивний радіоелектронний пристрій для тренувань у стрільбі, що містить навчальну зброю зі спусковим механізмом, оснащеним контактом, який замикає електричне коло при натисканні на спусковий гачок, встановлені на зброї і включені паралельно неспрямований інфрачервоний випромінювач і лазерний випромінювач, який формує світлову пляму на екрані, фільтр з кільцями різної прозорості, оптично пов'язаний з екраном фотодіод, з'єднаний з виходом фотодіода формувач імпульсів, лічильник кількості імпульсів влучень, вхід якого підключений до виходу формувача імпульсів, а вихід до першого цифрового індикатора, блок керування, виходи якого підключені до входів лічильника імпульсів та вимірювача амплітуд сигналів, та сигнального світлодіода, вихід вимірювача амплітуд сигналів підключений паралельно до входу другого цифрового індикатора та суматора результатів, а на мішені розміщений неспрямований інфрачервоний приймач, вхід якого з'єднаний з виходом неспрямованого інфрачервоного випромінювача, а вихід через другий формувач імпульсів послідовно підключений до другого лічильника імпульсів та четвертого цифрового індикатора, який відрізняється тим, що додатково введені перший акустичний імітатор звуків пострілів умовного противника підключений до третього виходу блока керування, другий акустичний імітатор пострілів особи, що тренується, підключений до виходу формувача імпульсів з одночасним спрацьовуванням з лічильником імпульсів, а також пульт дистанційного керування, оптично підключений до входу блока керування.
Keywords: радіоелектронний пристрій; стрільби; навчальна зброя; тренування