Розробка вебсистеми підтримки рішень для підвищення ефективності експлуатації автопарку підприємства - Артеменко, А. Д. (My University, 2025)
Об'єктом дослідження є процес оптимізації експлуатації автопарку підприємства з використанням вебсистеми підтримки рішень. Предметом досліджень є методи оцінювання ефективності використання транспортних засобів та алгоритми формування рекомендацій і попереджень для оптимізації роботи автопарку. Мета досліджень: розробити вебсистему підтримки рішень з інтегрованим алгоритмом формування рекомендацій та попереджень для підвищення ефективності експлуатації автопарку підприємства. Методи дослідження: статистичні методи обробки даних, методи оцінювання ефективності транспортних систем, математичне моделювання показників використання автопарку, алгоритмічні методи побудови аналітичних залежностей, методи структурного аналізу для формування рекомендацій та прогнозів. У роботі розроблено алгоритм формування рекомендацій і попереджень щодо технічного обслуговування та перевантаження автомобілів, створено веб систему підтримки рішень для управління автопарком. Розроблений алгоритм формує своєчасні рекомендації на основі даних про технічний стан та режими використання, що підвищує ефективність експлуатації та зменшує витрати на обслуговування.
Keywords: транспортна логістика; вебсистема підтримки рішень; оптимізація автопарку; аналіз ефективності транспорту; формування рекомендацій