Комплекс моделей семантического представления функциональных сервисов - Никитюк, В. А. (My University, 2013)
У статті пропонується комплекс математичних моделей, що описують семантичне представлення сервісів, які використовуються для побудови програмного забезпечення інформаційних систем управління бізнес-процесами підприємств і організацій. Запропонований комплекс моделей дозволяє вирішити задачу узгодження семантичних описів даних і операцій, виконуваних сервісами, створеними різними виробниками. The article offers a complex of mathematical models that describe the semantic representation of services used to build software for information systems for managing business processes of enterprises and organizations. The proposed set of models allows to solve the problem of matching semantic descriptions of data and operations performed by services created by different manufacturers.
Keywords: сервис-ориентированная архитектура; функциональный сервис; теория категорий; онтология; метафрейм; фрейм-прототип