Узгоджена фільтрація для обробки розмитого цифрового зображення - Трунова, Т. О.; Хламов, С. В. (ТОВ «Друкарня Мадрид», 2025)
У роботі розглянуто метод узгодженої фільтрації для обробки розмитих цифрових зображень, зокрема астрономічних. Проаналізовано математичні основи методу, побудовано алгоритм з урахуванням апріорної інформації про об'єкти та шум. Проведено експериментальні дослідження на реальних ПЗЗ-кадрах, які підтвердили ефективність фільтрації для підвищення якості та деталізації зображень. Також обґрунтовано можливість застосування методу в інших галузях цифрової обробки.
Keywords: фільтрація; метод узгодженої фільтрації