Застосування модифікованного методу Ньютона при комп’ютерному моделюванні нестаціонарних режимів по ділянці трубопроводу - Глущенко, Б. С. (My University, 2019)
Об'єкт дослідження – нестаціонарний неізотермічний режим течії газу (ННРТГ) по ділянці трубопроводу (ДТ). Мета роботи – проведення системного аналізу проблеми моделювання ННРТГ; вибір математичної моделі (ММ) ННРТГ по ДТ; застосування методу скінчених різниць з використанням методу Ньютона (МН) та модифікованого методу Ньютона (ММН) для розв’язання системи рівнянь ММ; розробка на їх основі алгоритмів моделювання ННРТГ по ДТ; створення програмного продук-ту (ПП), який розраховує параметри газового потоку при ННРТГ по ДТ з вико-ристанням цих алгоритмів; порівняльний аналіз результатів комп’ютерного мо-делювання, отриманих на основі розробленого ПП
Keywords: модифікований метод Ньютона; нестаціонарний неі-зотермічний режим течії газу; диференціальні рівняння; рі-вномірна скінченно-різницева сітка; частинні похідні