Моделі імітаційного налагодження та верифікації мікроконтролерних систем логічного управління реального часу - Шморгай, К. О. (My University, 2023)
В кваліфікаційній роботі розглянуті питання налагодження та діагностування мікроконтолерних систем логічного управління в реальному часі. При діагностиці систем логічного управління реального часу доцільно використовувати імітаційне налагодження при якому тестер імітує не тільки логічні умови алгоритму функціонування, а і оповіщувальни сигнали об’єкта управління в реальному часі. При цьому виділено три рівні імітації: інтерфейсний, процесорний і програмний рівень. Показано, що найбільш важливою частиною є інтерфейсний рівень налагодження. В якості об’єктів діагностування розглянуті мікроконтролерні налагоджувальні плати Arduino, STM та ESP. В якості інтерфейсів зв’язку розглянуті протоколи UART, SPI, I2C та CAN. В якості тестера запропоновано використовувати одноплатний комп’ютер, а для уніфікації протоколів та зв’язку з об’єктами діагностування використовувати інтегрований перетворювач інтерфейсів FT2232.
Keywords: мікроконтролер; налагоджувальна плата; кінцевий автомат; граф переходів; мови програмування; діагностичний експеримент