Метод згладжування меж області нанесення цифрового водяного знаку на великому зображенні - Францевський, І. В. (My University, 2022)
Метою кваліфікаційної роботи є розробка алгоритму згладжування меж області нанесення цифрового водяного знаку на наданих зображеннях, роблячи його більш стійким до атак. У ході виконання кваліфікаційної роботи був проведений аналіз існуючих рішень, їх переваги, недоліки та сформовано вимогу до алгоритму. Також під час якого аналізу виявилося, що забезпечення стійкості до атак видалення є більш менш вирішеним завданням, то забезпечення стійкості до геометричних атак і локальних змін зображення все ще мало вивчено, тому на вивчення останнього був зроблений фокус.
Method for Smoothing Boundaries of Digital Watermark Application Area on Large Image
Keywords: цифровий водяний знак, згладжування, метод, нанесення, LSB, FSAA