Дослідження методів керування ТП з використанням робототехнічних засобів - Остапенко, І. В. (ХНУРЕ, 2024)
В статті розроблена класифікація методів керування, яка включає в себе програмне, сенсорне, активне та пасивне керування, з урахуванням їх використання у виробничому середовищі. Також наведена таблиця порівняння цих методів, що дозволяє визначити їх переваги та недоліки. Результати дослідження можуть бути використані для підвищення ефективності технічних процесів у виробництві та адаптації їх до вимог Industry 5.0.
Keywords: Industry 5.0; робототехнічне виробництво; технологічні процеси