Застосування метода двобічних наближень до дослідження термохімічних процесів - Вовченко, П. А. (ХНУРЕ, 2020)
Проблема математичного моделювання багатьох стаціонарних процесів призводить до необхідності пошуку на [0,1] додатного розв'язку крайової задачі для рівняння -u"= f (x,u). Двобічні наближення дозволяють побудувати дві послідовності функцій, які є верхніми та нижніми оцінками розв’язку на кожній ітерації, а отже, пропонують зручну апостеріорну оцінку похибки наближеного розв’язку. Ефективність розробленого методу продемонстровано обчислювальним експериментом.
Keywords: нелінійне диференціальне рівняння; рівняння еліптичного типу; оператор Лапласа; функція Гріна