Метод створення керуючих програм на базі TVP-технології - Білик, Ю. Ю. (My University, 2022)
Метою кваліфікаційної роботи є вдосконалення методу проектування програмного забезпечення для промислових пристроїв логічного керування з паралельною архітектурою, шляхом створення середовища програмування на основі TVP-транслятора. У ході виконання кваліфікаційної роботи було проведено аналіз засобів керування промисловим технологічним обладнанням, а також аналіз мов і технологій програмування промислових систем автоматизації. Виконано дослідження технологій побудови промислових систем керування з паралельною архітектурою, розглянуто архітектури класичних ППЛК і сучасних ПЛІС-контролерів паралельної дії. Досліджено технологію програмування ПЛК паралельної дії і визначено місце у ній TVP-технології. Розроблено елементи технології автоматичної трансляції циклограми у програмний код ПЛК і TVP-технологію трансляції технологічної циклограми мовою ЯПЛК-М у код ПЛІС-контролера.
Method for Creating Control Programs Based on TVP Technology
Keywords: TVP-технологія програмовані логічні контролери, ППЛК, ПЛІС-контролери паралельної дії, HDL, ЯПЛК, ЯПЛК-М, технологічна циклограма