Забезпечення довговічності поліімідних гнучких шлейфів для роботизованої мобільної платформи - Невлюдов, І. Ш.; Жарікова, І. В.; Стародубцев, М. Г.; Невлюдова, В. В. (Кременчуцький національний університет імені Михайла Остроградського, 2022)
Важливу роль у створенні сучасних мобільних роботизованих платформ (МРП) відіграють нові матеріали з високими електрофізичними параметрами, а також використання нового принципу конструювання та виготовлення електронних модулів на основі гнучких комутаційних структур (ГКС), що забезпечують покращення експлуатаційних властивостей виробів електронної та мікросистемної техніки з розподіленою, зосередженою гнучкістю, конструкцій зі змінною формою . Під час руху МРП і її окремих частин, зокрема, маніпулятора, комутаційні елементи підлягають впливу чисельних механічних навантажень. У зв’язку із цим актуальним завданням є дослідження механічної міцності ГКС для прогнозування їх довговічності у складі рухомих конструкцій.
Keywords: гнучкі шлейфи; поліімід; роботизована мобільна платформа; довговічність