Информационная безопасность как фактор защиты интеллектуальной собствености в киберпространстве - Левыкин, В. М.; Гавриш, Т. В. (My University, 2007)
Розглянуто проблему охорони інтелектуальної власності в кіберпросторі в контексті інформаційної безпеки електронного бізнесу й електронної комерції. Показано невідповідність існуючих законодавчих норм в галузі захисту програмних продуктів і баз даних як об’єктів інтелектуальної власності сучасним технологіям розробки програмних засобів і рівня творчого начала у формуванні баз даних. Визначено тенденції в диференціації підходів до правового захисту комерційних і некомерційних програмних продуктів, творчих і нетворчих баз даних, обгрунтовано доцільність захисту інтелектуальних ресурсів у кіберпросторі на основі об’єднання правових методів і засобів інформаційної безпеки. The problem of protection of intellectual property in cyberspace in the context of information security of e-business and e-commerce. Showing discrepancy existing legislation in the field of software and databases as intellectual property modern technology and software development of creativity in shaping databases. The trends in the differentiation of approaches to the legal protection of commercial and non-commercial software, creative and tedious database expediency protection of intellectual resources in cyberspace by combining legal methods and means of information security.
Keywords: интеллектуальная собственность; электронный бизнес; информационная безопасность; глобальная сеть; программный продукт; авторское право; патент