Методи обробки гнучких голосових запитів в автоматизованих системах керування завданнями - Давидов, Я. А. (My University, 2025)
Метою кваліфікаційної роботи є розробка ефективних методів обробки гнучких голосових запитів для автоматизованих систем керування завданнями. У ході виконання кваліфікаційної роботи досліджено методи обробки гнучких голосових запитів в автоматизованих системах керування завданнями. Було розроблено архітектуру системи розпізнавання мовлення, яка включає базу даних синонімів для покращення обробки гнучких голосових запитів. Проведено експерименти в умовах високого та низького рівня зашумленості без направленого мікрофона на джерело звуку та з ним. Окрім цього, виконано порівняння ефективності запропонованого підходу на основі нейромережевої моделі ResNet із визначеними пайплайнами обробки аудіорядів. Результати дослідження підтвердили, що запропонована архітектура забезпечує покращену точність розпізнавання запитів у складних акустичних умовах.
Methods for Processing Flexible Voice Requests in Automated Task Management Systems
Keywords: гнучкі голосові запити; MFCC; ResNet; ASR; автоматизовані системи