Дослідження побудови та застосування оптичних засобів вимірювання та можливості їх використання при розгортанні засобів ЗРК на необладнаній позиції - Вурста, К. І.; Крючков, Д. М.; Галицький, О. Ф.; Скорик, А. Б.; Джус, В. В. (НАНГУ, 2024)
Досліджувалась апаратура ТіО ЗРК С-300В1. Встановлено, що вона, на відміну від сучасних засобів супутникової навігації, не схильна до впливу засобів радіоелектронної боротьби, але потребує постійного коригування при веденні маневреної протиповітряної оборони, що викликає додаткові витрати часу. Розглянуто питання можливості використання для розв’язання цієї задачі оптичних засобів. Наведені пропозиції щодо використання вказаних засобів при орієнтуванні ЗРК.
Keywords: орієнтування; засоби навігації; оптичні засоби