Дослідження методів оцінки UX інтерфейсів нового покоління - Діденко, М. В.; Вовк, О. В. (ХНУРЕ, 2020)
У роботі розглянуто сучасні моделі для оцінки якості інтерфейсів. Розглянуто поточні міждержавні стандарти, що стосуються ергономіки і юзабіліті користувацьких інтерфейсів. Коротко проаналізовані переваги і недоліки моделей і методів, які не враховують сучасні технології управління системами, в тому числі безконтактних. На основі проведеного аналізу, який виявив сильні і слабкі сторони всіх моделей оцінки якості інтерфейсів, запропонована нова група критеріїв, які відповідають сучасному функціоналу, характеристикам і типам управління користувальницьких інтерфейсів нового покоління.
Keywords: оцінка якості інтерфейсів; інтерфейс нового покоління