Захист об'єктів інформаційної діяльності від лазерних засобів акустичних розвідок - Шаповал, З. В. (My University, 2020)
Мета роботи - аналіз особливостей побудови ЛЗАР, аналіз можливості розробки засобів захисту від ЛЗАР на основі кутикових відбивачів за рахунок явища зменшення контрасту шляхом збільшення амплітуди не модульованого сигналу. Метод дослідження – вивчення літератури, аналіз структури та особливостей лазерних засобів акустичної розвідки, дослідження створення перешкоди ЛЗАР за допомогою кутикових відбивачів за рахунок явища зменшення контрасту шляхом збільшення амплітуди не модульованого сигналу, розрахунок основних значень, аналіз отриманих результатів та написання висновків.
Keywords: лазер; акустична інформація; канали витоку; об’єкт інформаційної діяльності; лазерні засоби акустичної розвідки; діаграма спрямованості; ефективна площа розсіювання; інтенсивність випромінювання