Модель оцінки та комерціалізації об’єктів інтелектуальної власності - Шемшура, В. А. (My University, 2020)
Розглянуто теоретичні аспекти оцінювання та комерціалізації об’єктів інтелектуальної власності підприємства. Досліджено визначення науковців терміну «інтелектуальна власність підприємства». Проведено аналіз методів оцінки та способи комерціалізації об’єктів інтелектуальної власності. Надано загальну характеристику діяльності ПрАТ «Дніпропетровський олійноекстракційний завод», проведено аналіз його фінансово-економічного стану. Обґрунтовано специфічні особливості вибору підходів та методів оцінки та способів комерціалізації об’єктів інтелектуальної власності та їх ефективність для різних видів інтелектуальної власності. Запропоновано модель оцінки об’єктів інтелектуальної власності, здійснено числове розв'язання задачі. Отримані результати дослідження можуть бути використані суб'єктами господарювання, для вдосконалення методів оцінки об’єктів інтелектуальної власності та процесу перетворення результатів інтелектуальної праці у ринковий товар.
Keywords: інтелектуальна власність; методи оцінкі об’єктів інтелектуальної власності; комерциалізація