Соціально-економічні трансформації суспільства та їх вплив на побудову системи фінансового права - Ковалко, Н. М. (НДІ ПЗІР НАПрН України, 2021)
У статті висвітлюється питання системи фінансового права та існуючих теоретичних та практичних проблем, які обумовлені відсутністю єдності поглядів щодо детермінації її побудови. На підставі проведеного наукового аналізу та дослідження автор робить висновки про необхідність застосування комплексного підходу до вивчення системи фінансового права, а також наголошує на необхідності переосмислення її змістовного наповнення з огляду на бурхливий розвиток фінансового законодавства та соціально-економічні зміни, що відбуваються в Україні. // The article covers the issues of the financial law system and existing theoretical and practical problems, which are due to the lack of unity of views on the determination of its construction. Based on the scientific analysis and research, the author concludes on the need to apply a comprehensive approach to the study of the financial law system, and also emphasizes the need to rethink its meaningful content, taking into account the rapid development of financial legislation and socio-economic changes taking place in Ukraine.
Keywords: фінансова система; фінансово-правова наука; система фінансового права; фінансовий кодекс; кодифікація; financial system; financial and legal science; financial law system; financial code; codification