Маслова С. В. Дослідження залежності стуктурної надійності мережі від її топології - Маслова, С. В. (My University, 2025)
Мета роботи – дослідити, як топологія мережі впливає на її структурну надійність, шляхом аналізу різних типів мережних структур (кільцева, зіркоподібна, деревоподібна, повнозв’язна тощо). Об’єкт дослідження – різні види топологій, від простих до складних. У процесі проєктування інформаційних, енергетичних чи логістичних мереж важливо забезпечити високу надійність їх функціонування. Один із ключових чинників, що визначає надійність мережі, — її топологічна структура. Розуміння взаємозв'язку між топологією та структурною надійністю дозволяє приймати обґрунтовані рішення щодо архітектури мережі, знижуючи ризики простоїв, збоїв і втрат. Особливо це важливо в критичних сферах — охороні здоров’я, енергетиці, фінансах та обороні. Враховуючи зростання складності сучасних мереж, актуальним є проведення глибокого аналізу топологічних впливів на їхню надійність із використанням сучасних математичних і програмних засобів.
Keywords: структурна надійність; топологія; коефіцієнт готовності; архітектура мережі