Дослідження інформаційної безпеки в системах електронної комерції - Литвин, О. М. (My University, 2020)
В роботі досліджено стан та тенденції розвитку електронної комерції в світі та в Україні, проаналізовано вплив пандемії COVID-19 на розвиток електронної комерції. Досліджено проблеми інформаційної безпеки в системах електронної комерції, розглянуто основні джерела загроз в системах ЕК та проаналізовано різні загрози інформації та вимоги до забезпечення безпеки інформації в системах ЕК. Розглянуто принципи, методи та засоби захисту систем ЕК, досліджено особливості створення систем захисту інформації. Розглянуто протоколи захисту інформації в системах ЕК. Виконано порівняльний аналіз протоколів SSL та SET.
Keywords: електронна комерція; транзакція; система захисту