Дослідження параметрів продуктивності на рівні радіоінтерфейсу в безпроводовій гетерогенній мережі HetNet - Акіменко, А. С. (My University, 2024)
Об’єкт дослідження – процеси створення та дослідження гетерогенних мереж HetNet. Предмет дослідження – методи та способи аналізу параметрів продуктивності гетерогенних мереж HetNet. Мета роботи – оцінка показників продуктивності гетерогенного безпроводового середовища HetNet на рівні радіоінтерфейсу. Методи досліджень – аналіз, формалізація, порівняння, моделювання. У роботі проведені дослідження, спрямовані на оцінку продуктивності гетерогенних мереж HetNet. Проведено аналіз та дослідження моделей взаємодій у гетерогенній системі HetNet, проведено математичне моделювання та обрано мережний сценарій з використанням технологій LTE та Wi-Fi. Для оцінки продуктивності розглянуто ряд показників: пропускна здатність, навантаження трафіку на PoA, втрати даних та справедливість пропускної здатності. Проведено аналіз та дослідження керування трафіком у мережі HetNet у режимах очікування та з’єднання, проведено аналіз чутливості за показниками загальної кількості HO в секунду в мережі для різних пар рівнів. Виконано дослідження способів вибору мережі на основі усередненої потужності сигналу, ймовірності збою та відстані. Запропоновано алгоритм для визначення найкращої доступної безпроводової мережі у гетерогенному середовищі, проведено оцінку алгоритму під час руху UE з постійною швидкістю.
Keywords: точка доступу; радіоінтерфейс; базова станція; хендовер; пропускна здатність