Філософія війни зі сподіваннями на мир - Яковлєва, В. А.; Коваленко, Е. А. (ХНУРЕ, 2019)
Війна як засіб вирішення міжнародних проблем, яка несе із собою масові руйнування і загибель величезної кількості людей та породжує прагнення до насильства і духу агресії, засуджувалася мислителями-гуманістами всіх історичних епох.