Особливості створення анімаційних зображень для навчання видавничою системою LaTeX - Нікітенко, О. М.; Дейнеко, Ж. В. (ТОВ «Друкарня Мадрид», 2022)
Анімацію сьогодні використовують для створення електронних підручників, презентацій і звітів з пройденого матеріалу. Багато викладачів використовують у своїх лекціях сучасне обладнання: лектори, котрі намагаються зробити свої лекції більш жвавими та легкими для сприйняття та запам’ятовування. Анімація стимулює до активності тих, хто навчається. Особливо ефективна вона у створенні матеріалів для багатьох дисциплін: учням (студентам) цікаво бачити процеси в динаміці. Сприйняття інформації за допомогою таких методів допомагає отримати більш глибокі враження й керувати увагою аудиторії, створює стимули продовжувати навчання з даної дисципліни
Keywords: анімація; електронний підручник; дисципліна