Моделі та інструментальні засоби для створення піксельних картин - Мідіна, С. С. (My University, 2025)
В кваліфікаційній роботі досліджено сучасні інструментальні засоби піксельної графіки та розроблено систему для створення піксельних картин. Основна увага була зосереджена на аналізі піксельної графіки та інструментів, які використовуються для її розробки, таких як Asperite, Piskel і Adobe Photoshop. Було досліджено ключові алгоритми, серед яких – алгоритм Брезенхена для малювання ліній, алгоритм серединної точки для малювання кіл та еліпсів, а також методи згладжування та заливки. Розглянуто процеси створення піксельних зображень і важливість алгоритмічної оптимізації для досягнення високої якості кінцевого продукту. Розроблено систему для створення піксельних картин, компонентами якої є: мікроконтролер Arduino UNO, що забезпечує управління LED матрицею, Bluetooth модуль HC-06 для зв’язку з Android застосунком, LED матриця 16x16 для виведення піксельних зображень, а також Android застосунок для налаштування та передачі зображень.
Keywords: відеоігра; анімація; графічний редактор