Синтез звуку в задачах ігрової індустрії - Повелиця, О. О. (My University, 2023)
Метою кваліфікаційної роботи є аналіз і тестування деяких технік розробки звукового контенту для комп’ютерних ігор шляхом синтезу звуку. Це найбільш технологічний метод створення звукового супроводу в геймдеві. В роботі розглянуті методи саунд дизайну в ігровій індустрії. Оцінено їх переваги і недоліки. Визначено задачі, що стоять перед саунд дизайнером, та методи і способи їх вирішення. Розглянуто загальну структурну схему синтезатора, його налаштування, а також додаткові методи обробки, що використовуються в синтезі звуку в геймдеві. В результаті застосування декількох синтезаторів в роботі створено досить цікаві звуки для ігрової індустрії. Подібні способи можна використовувати в аудіорушіях для створення подібних звуків методом процедурно генерованого синтезу. Отримані в роботі результати можуть бути використані в лабораторному практикумі з дисципліни «Синтез звуку».
Keywords: адитивний синтез; субтрактивний синтез; fm-синтез; осцилятор; синтезатор; тембр; фільтр