Модель моніторингу розподілених комп'ютерних систем - Ладика, Є. О. (My University, 2024)
Метою кваліфікаційної роботи є підвищення ефективності використання ресурсів мереж загального користування на основі розробки елементів теорії планування VPN в умовах дистанційної роботи. Об'єктом дослідження є процеси передачі даних з використанням технології віртуальних приватних мереж в умовах дистанційної роботи. Предметом дослідження є моделі та методи оптимального розподілу смуги пропускання мережі загального користування для реалізації віртуальних приватних мереж відповідно до вимог користувачів послуг і можливостями провайдера послуг VPN. У ході виконання кваліфікаційної роботи проведено аналіз характерних особливостей практичної реалізації віртуальних приватних мереж в умовах дистанційної роботи, які необхідно враховувати при розробці теоретичної основи планування VPN; обґрунтувані базові принципи побудови автоматизованої системи експлуатаційної підтримки OSS (Operations Support System) діяльності провайдера послуг VPN; розроблено метод аналізу та синтезу топології VPN на основі теорії графів з урахуванням різних аспектів практичної реалізації приватної мережі (характеру трафіку, способів маршрутування трафіку в VPN, обмежень на доступну смугу пропускання та ін.); проведені експериментальні дослідження моделей і методів планування VPN і оцінена їх ефективність.
Model of Monitoring in Distributed Computer Systems
Keywords: граф; віртуальна приватна мережа; смуга пропускання; користувач