Node-RED та технологія промислового Інтернету речей - Невлюдов, І. Ш.; Новоселов, С. П.; Сичова, О. В. (Видавництво Іванченка І. С., 2024)
Навчальний посібник охоплює такі теми, як впровадження Інтернету речей і промислового Інтернету речей у виробництво, розглядається та цифрових двійників технологічного обладнання АСУТП в рамках концепції Індустрії 4.0. Подана інформація щодо використання мережі зв’язку 6G для поєднання датчиків та виконавчих пристроїв в інтелектуальній кібер-фізичній системі, а також використання специфічних протоколів комунікації, таких як Modbus та MQTT, для обміну даними та управління промисловим обладнанням. В навчальному посібнику надаються практичні приклади та інструкції щодо використання інструментів, таких як Node-RED та MQTT Mosquitto, для розробки та впровадження систем управління. Навчальний посібник призначений для підготовки здобувачів освіти в галузі «Електроніка, автоматизація та електронні комунікації», інженерів та технічних спеціалістів у сфері автоматизації та управління виробничими процесами. Також буде корисний аспірантам та фахівцям промислової галузі, робота яких пов’язана з розробкою та організацією виробництв радіоелектронного приладобудування.
Keywords: промисловий Інтернет речей; використання віртуальних приладів; 6G; Node-RED; MQTT Mosquitto