Підсистема для оптимізації взаємодії між державними органами та людьми з обмеженими можливостями - Жуков, А. І. (ХНУРЕ, 2024)
У статті розглянуто розробку підсистеми для взаємодії між державними органами та людьми з обмеженими можливостями, зокрема для оптимізації процесів доступу до інформації щодо документів та послуг через голосовий інтерфейс. Описано архітектуру та алгоритм роботи підсистеми, що включає компоненти розпізнавання мовлення, лематизації тексту та обробки запитів користувачів. Розглянуто перспективи подальшого розвитку підсистеми та її інтеграції з новими державними сервісами.
Keywords: голосовий ассистент; інвалідність; державні послуги; розпізнавання мовлення